lunes, 14 de mayo de 2012

Garum

Hola a tots!

Avui m'agradaria parlar sobre el garum, una cosa desconeguda per mi fins que vaig entrar de pràctiques al restaurant. La primera volta que vaig sentir dir Garum, el primer que em va vindre al cap va ser Gollum el personatge de la pel·lícula El señor de los anillos, no tenia ni idea de que es tractava.

He estat buscant informació i resulta que en la antiga Roma ja s'utilitzava per a condimentar els aliments i es considerava un aliment afrodisíac.

¿Però com s'elabora el garum?
Normalment son vísceres de peixos blaus com les sardines, boquerons, anxoves o salmonetes en salmuera amb herbes aromàtiques com potser el hinojo, eneldo, cilantro...Es deixava macerar durant l'estiu fins que es convertía en un liquid. Una volta filtrat ja teniem el garum preparat.

Les encimes digestives dels peixos faciliten la descomposició i la sal que introduim evita la putrefacció, així que encara que sone algo un tant esquerós tot està pensat.

Per lo que he llegit no soles s'utilitzava en la cuina també s'utilitzava en el mon de la medicina i la cosmètica.

Era un producte car, de luxe i per aquells que el fabricaven era un gran negoci.


Açí vos deixe una foto d'un plat molt curiós que elaboren en L'Escaleta anomenat Huevo en salazón, on el garum que ells mateixa elaboren a casa acompanya a un ou macerat en soja amb hueva de atún de Vicente Leal;




Espere que vos haja resultat interesant l'informació, fins la pròxima.





0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
Bloguzz